4 avantaje ale utilizării unui scaun de gaming

4 avantaje ale utilizării unui scaun de gaming

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 8 luni si 1 saptamana
Vizualizari
206

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Gaming-ul sau jocul pe calculator nu mai reprezintă de multă vreme doar un fenomen izolat ce caracteriza în special pasionații de IT. Activitatea a devenit un fenomen de masă, se organizează turnee de e-sport, există gameri legendari și o întreagă industrie a cărei valoare netă depășește, în 2022, pragul de 220 de miliarde de dolari americani.

Implicarea în asemenea demers nu înseamnă doar achiziționarea unui computer și implicarea directă în joc, ci și investiții în accesoriile care aduc confort și susțin sănătatea jucătorului. Scaunul de gaming, de exemplu, este unul dintre accesoriile utile unui împătimit al universurilor virtuale, pentru că are un design deosebit și oferă numeroase avantaje utilizatorului. Te invităm săle descoperi în rândurile de mai jos.

Adaptare la propria înălțime și greutate

Scaunele de gaming sunt create de gameri pentru gameri, deci între criteriile pe care un astfel de accesoriu trebuie să le bifeze este acela de a suporta cu brio greutatea viitorului utilizator și de a putea fi reglat pe înălțime, suficient cât să asigure optimul confort chiar și celui mai înalt pasionat de jocuri pe calculator. Pe Scauneonline.ro găsești o gamă variată de scaune pentru gaming și unul dintre motivele pentru care un gamer ar trebui să facă o astfel de alegere este excepționala adaptabilitate a unui astfel de scaun la înălțimea și greutatea fiecăruia.

Multiple reglaje pentru cea mai bună poziție

Un alt beneficiu al utilizării unui astfel de scaun este dat de reglajele care asigură cea mai bună poziție în fața monitorului. Fiecare corp este diferit și se poziționează mai departe sau mai aproape de calculator; posibilitatea de a regla poziția spatelui, a gâtului, modul în care stau membrele, toate fac diferența dintre un om care stă confortabil și corect pe scaun și unul care stă nepotrivit, chinuit, în fața computerului. Pozițiile incorecte în fața calculatorului provoacă, în primă instanță, o stare de disconfort, ușoare dureri de spate sau gât, posibil o stare de oboseală mai accentuată. Efectele pe termen lung, însă, pot fi destul de grave, ducând chiar la reducerea mobilității și a capacității de concentrare.

Proiectare pentru utilizare intensă

Poziția confortabilă și cu respectarea principiilor ergonomiei înseamnă, în fapt, odihnă și o prelungire evidentă a capacității organismului de a rezista ore în șir, în aceeași poziție, în fața unui ecran. Evident, omul nu a fost creat pentru a-și petrece timpul stând în poziția șezut, hipnotizat de un ecran; prin excelență, corpul uman este creat pentru activități fizice, pentru sesiuni de efort practic și mai puțin pentru ședere. Tocmai pentru că a sta în fața calculatorului este, de fapt, o provocare pentru organismul uman, cei care proiectează scaune de gaming le concep cu ținta de a fi cât mai adaptabile la specificul organismului uman, de a oferi maximul de confort.

Design special și materiale deosebite


Fără îndoială, achiziția unui scaun de gaming este un moment de bucurie nu doar pentru că aduce o sursă de confort, ci este și un motiv de mândrie, căci designul este unic. Unul dintre avantajele utilizării unui scaun de gaming este dat de faptul că cine deține un astfel de scaun își afirmă seriozitatea demersului de a performa în jocurile pe calculator. Cei care joacă ocazional, cărora le lipsește pasiunea pentru o astfel de activitate, nu vor căuta confortul unui scaun de gaming; dimpotrivă, forma și designul nu se potrivesc cu viziunea despre interiorul propriei camere. Diametral opus, un gamer își va dori să-și clameze identitatea, pe lângă necesitatea de a se simți cât mai bine.

În concluzie, necesitatea confortului în intervale mari de timp – jucătorii uită, de mai multe ori, să ia o pauză – și nevoia de sănătate sunt motivele principale pentru care un pasionat de jocuri pe calculator nu poate ignora necesitatea de a avea un scaun dedicat gaming-ului.

Sursa foto:unsplash.com/photos/OON5KHS0MKQ

Filtre

Categorie articol: Mobila si accesorii