3 motive sa utilizati otelul pentru constructii metalice

3 motive sa utilizati otelul pentru constructii metalice

Detalii

Social links
Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 1 saptamana
Vizualizari
1731

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Conform statisticilor, sectorul de locuinte si constructii este cel mai mare consumator de otel astazi, utilizand in jur de 50% din productia mondiala de otel.

Constructiile metalice acopera o gama diversa de aplicatii si pot fi clasificate in functie de:
- destinatia constructiei
- modul de asamblare
- natura elementelor de constructive
- durata constructiei
- sistemul static ales.

In momentul in care se proiecteaza o constructie sunt luate in considerare mai multe aspecte: locul unde va fi amplasata cladirea, materialele care urmeaza sa fie utilizate in exteriorul si interiorul constructiei, dimensiunea si forma spatiilor, nevoile si dorintele oamenilor care vor utiliza constructia. Viziunea admirabila a unor arhitecti celebri, precum Zaha Hadid, Frank Gehry sau Moshe Safdie, a depasit ideea utilizarii de produse din otel pur si simplu pentru a construi scheletul unei constructii.

Otelul este un material care prezinta multiple avantaje, dintre care un loc important ocupa:

1. Flexibilitatea de proiectare
Profilele din otel ofera metode elegante si eficiente din punct de vedere al costurilor pentru a obtine spatii deschise pe distante mari. Multi clienti cer acum spatii interioare mari fara stalpi in interior.

2. Rezistenta la seisme
Deoarece otelul este rezistent si usor se elimina unele dintre problemele care fac structurile traditionale vulnerabile la cutremure. De asemenea, flexibilitatea otelului va permite unei cladiri sa supravietuiasca cu usurinta unei activitati seismice moderate fara a cauza daune structurale reale. Se poate deforma chiar si rasuci in aproape fiecare directie, fara a-si pierde integritatea structurala.

3. Reciclabilitatea
Proprietatile metalurgice ale otelului permit reciclarea sa continua, fara degradarea randamentului de la un produs la altul; fiind cel mai reciclat material de pe planeta. Doua din trei tone de otelnou sunt produse din otel vechi. Reciclarea reduce semnificativ cantitatea de emisii de CO2 realizata prin extragerea si prelucrarea minereurilor.

Cele mai ample structuri realizate in zilele noastre, inclusiv zgarie-norii, terminale de aeroport, stadioanele si podurile sunt sprijinite de schelete de otel. Noile progrese tehnologice permitand arhitectilor si constructorilor sa gaseasca unele dintre utilizarile cele mai inovatoare ale otelului.