3 informatii importante despre instalatia sanitara la o casa

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Apartine de
SEO Cupcake
Vizualizari
519

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Atunci cand vrei sa te muti la casa, exista aspecte esentiale unde decizia finala iti apartine. In functie de aceste decizii, atat confortul, cat si siguranta familiei tale vor fi influentate, iar riscurile pot fi reduse la un nivel minim sau nu.

Instalatia sanitara reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte din gospodaria ta, deoarece aceasta asigura alimentarea cu apa calda si apa rece in casa si in gradina. De aceea, este important sa tii cont de cateva informatii foarte importante despre cum sa te asiguri ca aceasta este bine pusa la punct si ca riscul unor defectiuni este la cel mai scazut nivel.

Iata ce trebuie sa stii despre instalatia sanitara

Atunci cand pui la punct instalatia sanitara, trebuie sa te asiguri ca folosesti cele mai bune materiale si ca aceasta este gandita in asa fel incat alimentarea cu apa calda si apa rece se face cat mai sigur si rapid. In plus, aceasta trebuie sa apara in planul de arhitectura al gospodariei tale si montata dupa un studiu atent.

Foloseste materiale de calitate

Calitatea materialelor pe care le folosesti are un impact direct asupra nivelului de siguranta pe care ti-l ofera instalatia sanitara. In primul rand, ia in considerare ca trebuie sa utilizezi materiale rezistente la apa care sa nu rugineasca. Eventualele defectiuni sunt destul de greu de reparat, deoarece tevile trec prin pamant si va fi nevoie de sapaturi destul de complicate pentru a ajunge la sursa problemei. Astfel, este recomandat sa folosestiteava galvanizata pentru a beneficia de apa transportata rapid, dar si la temperaturile de care ai nevoie. Gasesti astfel de materiale la Nico Metal Tub, nivelul lor calitativ fiind unul foarte ridicat, destinat constructiilor rezistente si sigure.

Atentie si la instalatiile de interior, cat si la cele de exterior

Instalatia sanitara se desfasoara atat in interiorul, cat si in exteriorul locuintei. Prin urmare, tevile sunt supuse la conditii diferite, mai ales in ceea ce priveste temperatura. Cele din interior trebuie sa fie de metal si usor accesibile, astfel incat, in cazul unor defectiuni, acestea sa poata fi reparate fara a afecta structura casei sau peretii. In acelasi timp, instalatiile din interior trebuie sa fie rezistente la temperaturi extreme si la alti factori meteorologici, cum ar fi umezeala cauzata de ploaie sau ninsoare. De asemenea, trebuie sa fie suficient de groase pentru a nu permite apei sa inghete si chiar sa fie montate in pamant.

Mascheaza instalatiile dupa montare

Acest proces se face cu 2 scopuri principale. Primul este de ordin estetic, astfel incat imaginea din casa sa fie una cat mai naturala, iar tevile instalatiei sanitare au un impact negativ, mai ales daca sunt neingrijite. Al doilea scop este de a le oferi un plus de protectie, evitand posibilitatea ca acestea sa fie rupte sau indoite in urma unui eventual impact cu un corp greu.

In concluzie, amenajarea instalatiilor sanitare este esentiala pentru a asigura un sistem de furnizare si circulatie a apei cat mai eficient.

sursa foto: envato.com