3 idei de design interior pentru apartamentul tău

3 idei de design interior pentru apartamentul tău

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1782

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Când ne imaginăm apartamentul perfect, cu toții avem în minte un anumit tip de design interior al apartamentului, în funcție de preferințele și personalitatea noastră. De cele mai multe ori, genul acesta de imagini ale apartamentului ideal le avem după imagini văzute în filme sau la televizor, în casa unor celebrități, sau pur și simplu compilații ale unor elemente observate în vizitele făcute. De la idee la concept și la execuție, însă, este cale lungă, iar cei care doresc să își transforme apartamentul de vis în realitate trebuie să apeleze la un specialist în design interior pentru apartamente.

De ce să apelezi la un designer de interior pentru apartamente?


În orice postură ne-am afla, când avem o problemă sau o lucrare care ne depășește competențele personale, apelăm la un specialist. Dacă avem o problemă de sănătate, apelăm la un medic. Pentru probleme cu scurgerea țevilor apelăm la un instalator. Pentru date exacte privind legislația apelăm la un jurist. Iar pentru informații legate de fondul nostru pecuniar, apelăm la un specialist contabil. Fiecare profesie e unică în felul ei, iar specialiștii care o practică sunt cei care fac cu adevărat diferența.

Chiar dacă mirajul Do It Yourself se aplică în unele cazuri, rezultatele specializate nu vor fi niciodată la fel de bune precum cele obținute de specialiști in domeniu. Acesta este și cazul unui designer de interior pentru apartamente, care are competența de a ne oferi informații obiective, de a concepe un plan de la 0 și de a monitoriza execuția acestuia.

Idei de design interior potrivite pentru apartamentul tău


Designul interior al apartamentelor nu este caracteristic doar imobilelor somptuoase, bazat pe bugete exorbitante și finisaje excentrice. Designul interior în cazul apartamentelor are un scop bine determinat, în marea majoritate a cazurilor: de a îmbina utilitatea elementelor din interiorul imobilului cu bunul gust și chiar artisticul care să exprime cât mai liber personalitatea proprietarului. Fiecare proprietar are în minte un anumit tip de design interior pentru apartamentul său, care înclină balanța fie către estetic, fie către confort.

Să vedem câteva idei de design interior pentru apartamente care le îmbină cât mai echilibrat pe ambele:

1. Stabilește de la bun început un buget fezabil în care să intre și onorariul designerului, precum și costurile materialelor utilizate în proces. Gândește-te și la onorariile meșterilor care vor contribui la procesul de redecorare și stabilește de comun acord cu designerul o sumă finală pe care să ți-o poți permite fără prea mare efort

2. Angajează un designer de interior cu care te potrivești de la bun început. Gândește-te că oferi o sumă pentru decorarea apartamentului tău, iar designerul va face tot posibilul să te ajute. Dar nu încerca să îi distrugi viziunea unui designer, doar pentru a se apropia de gusturile tale. Dacă nu te potrivești, găsește pe altcineva

3. Încearcă să îmbini cât mai bine esteticul cu utilitarul. Apartamentul tău nu e un muzeu, până la urmă, deci vei dori să ai toate elementele necesare unui trai confortabil. Nu îți transforma, însă, casa, într-un depozit de mobilă, pentru că te vei simți înghesuit și prea puțin confortabil în final

Iată doar 3 sfaturi despre modul în care să colaborezi cu un specialist în design interior pentru apartamente, precum Cătălina Șerban, care te poate ajuta să înțelegi exact cum poți avea apartamentul tău de vis.

Contacteaz-o pe Cătălina Șerban prin intermediul informațiilor de pe site-ul catalinaserban.ro, unde poți, de asemenea, să îi admiri celelalte lucrări și să realizezi dacă viziunea ta se potrivește cu a ei.