3 idei de amenajare a unui living mic pentru a da impresia de spațiu

3 idei de amenajare a unui living mic pentru a da impresia de spațiu

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 7 luni si 6 zile
Apartine de
Digital Metrics
Vizualizari
214

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Chiar dacă dispui de un living mic, câteva idei și trucuri inteligente pot schimba spațiul restrâns, care transmite un sentiment de aglomerație și dezordine, într-unul confortabil, liniștitor, și mult mai mare. Din acest punct de vedere, este esențial să nu se facă risipă de spațiu atunci când vine vorba de amenajare. De fapt, înainte de a amenaja un living, este foarte important să iei în considerare pentru ce va fi folosită această cameră: un loc în care îți vei primi musafirii, în care te vei relaxa uitându-te la un film sau citind ceva, ori un loc în care se vor distra copiii?

Descoperă 3 idei de amenajare a unui living mic, astfel încât acesta să pară mult mai mare!

1. Minimalismul și simplitatea


Minimalismul reprezintă o tendință în materie de design interior (și nu numai), care se caracterizează prin îmbinarea design-ului atrăgător, simplu, cu ideea de accesibilitate, ușurință de mișcare și optarea pentru un spațiu cât mai răsfirat, dar în același timp practic. Din acest punct de vedere, a adopta un stil minimalist reprezintă soluția ideală pentru un living mic. Cu alte cuvinte, nu trebuie să exagerezi cu decorațiunile, accesoriile și obiectele de mobilier. Cele esențiale, cum ar fi o masă, o canapea, câteva scaune, un televizor și corpurile de iluminat sunt de nelipsit. Pentru un plus de autenticitate, cu scafe tavan poți masca cu ușurință îmbinările dintre pereți, rezultatul fiind de o estetică surprinzător de plăcută.

2. Armonia cromatică

Într-un spațiu mai restrâns, limitat, este foarte important ca armonia cromatică, atât în ceea ce privește mobilierul, cât și accesoriile și culoarea pereților, să fie respectată cu atenție. În acest fel, totul se va îmbina perfect și, implicit, nimic nu va ieși prea mult în evidență, astfel încât să domine în întreaga cameră. O încăpere restrânsă trebuie să fie, estetic, foarte bine echilibrată. Alege să integrezi în design-ul general și plante naturale, verzi, astfel încât să imprimi un sentiment de vitalitate încăperii. Este ca și cum ai opta pentru cornisa când vine vorba de a-ți îmbunătăți aspectul fațadei locuinței: rezultatele sunt uimitoare. De asemenea, optează pentru culori cât mai calde, eventual neutre, sau pentru nuanțe care dau impresia de aerisire.

3. Alege mobilierul multifuncțional


Un lucru pe care cu siguranță nu ar trebui să îl faci dacă ai un living mic este acela de a înghesui prea mult mobilier într-o astfel de încăpere. În schimb, poți alege o canapea proporțională cu dimensiunea spațiului disponibil și, dacă este nevoie de mai multe locuri, folosește taburete. Vor ocupa mai puțin spațiu decât fotoliile voluminoase și sunt mult mai ușor de manevrat. De asemenea, mobilierul multifuncțional (o canapea extensibilă, o masă extensibilă) reprezintă o alegere foarte bună. Economisești deosebit de mult spațiu și, în același timp, sunt foarte practice, putând fi restrânse după ce au fost folosite, astfel încât să nu ocupe spațiu suplimentar în cameră.

Chiar dacă ai un living mai mic, asta nu înseamnă că nu poate fi la fel de practic precum unul mai mare. În cele din urmă, este vorba despre a te simți confortabil și de a te putea relaxa în voie într-o astfel de încăpere, iar atât timp cât ai la dispoziție mobilierul potrivit și tot ce este necesar pentru acest lucru, nicidecum nu vei simți nevoia de a avea un living mai spațios.

Sursă: Unsplash.com