3 aparate care asigura apa calda in casa

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 1 luna
Apartine de
SEO Cupcake
Vizualizari
705

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Problemele cu apa calda sunt destul de des intalnite atat in zonele rurale, cat si in cele urbane, acolo unde tevile puse la dispozitie de administratia locala si de distribuitorul de apa sunt vechi si neintretinute. Chiar daca acestea se afla in stare buna, apa calda poate fi intrerupta atunci cand au loc avarii izolate sau diferite proceduri de mentenanta, iar cei care sunt conectati la reteaua de apa a unei astfel de comunitati, nu au alta varianta decat sa astepte reinceperea distributiei de apa.

In Bucuresti, de exemplu, problemele cu apa calda sunt destul de frecvente, iar multi locuitori se declara extrem de nemultumiti de acest lucru, mai ales ca avariile afecteaza si instalatia de caldura de care au nevoie in timpul sezonului rece.

Iata care sunt aparatele care asigura apa calda in locuinta In multe cazuri, cei conectati la reteaua de apa calda si caldura pusa la dispozitie de administratiile locale, risca sa nu beneficieze de acestea pentru perioade lungi de timp in cazul unor avarii. Din acest motiv, multi aleg sa-si instaleze propriile surse de incalzire. Acestea asigura agentul termic independent si pot fi instalate usor, mai ales pentru cei care stau la casa.

Centrala termica

Este cea mai usoara si mai populara metoda prin care o locuinta poate beneficia de apa calda si incalzire, separat de instalatia comuna a zonei in care locuiesc. De asemenea, este un aparat accesibil, intalnit atat la case de dimensiuni mari, cat si la apartament. In acest fel, o locuinta beneficiaza tot timpul de un aparat care furnizeaza agentul termic necesar atat pentru a incalzi apa, cat si pentru locuinta in sine. In plus, o centrala termica poate fi setata la o temperatura dorita si consumul de energie depinde de caldura pe care o genereaza aceasta, ceea ce inseamna ca si factura poate fi mai mica sau mai mare.

Boilerul

Boilerul este aparatul care ajuta la incalzirea apei. Este recomandat pentru locuintele in care pot aparea in mod frecvent probleme cu apa calda. Acesta nu face altceva decat sa incalzeasca o anumita cantitate de apa atunci cand este programat. In schimb, boilerul nu are nicio influenta asupra caldurii din locuinta, acesta neasigurand circulatia apei calde in calorifere sau in alte tevi. Datorita faptului ca acesta functioneaza pe baza de programare, consumul generat si valoarea facturii depind de energia consumata in fiecare luna. In plus, un boiler poate functiona alaturi de alte aparate, cum ar fi centrala.

Panouri solare

O solutie foarte economica si prietenoasa cu mediul o reprezinta panourile solare. Acestea nu sunt destinate doar pentru caldura, ci exista panou solar pentru apa calda care foloseste energia ce provine de la soare, pentru a furniza si asigura apa calda in toata locuinta. In general, panourile solare devin din ce in ce mai populare ca urmare a faptului ca au un impact nesemnificativ asupra mediului si asigura energie ieftina.

Prin urmare, este important ca orice locuinta sa isi asigure o varianta de rezerva pentru a beneficia de apa si caldura, astfel incat eventualele avarii ale instalatiilor comune sa nu reprezinte o problema, indiferent de sezon.

Sursa foto: envato.com