Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Este un site care doreste sa promoveze firmele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel. Oferim publicitate on-line si SEO.
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

Principiul de functionare al contactorilor electrici si necesitatea acestora

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
8748

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Conform definitiei si denumirii, contactori electrici reprezinta aparatele cu comutatie mecanica, actionate altfel decat manual, care au o singura pozitie de repaus. Contactorii trebuie sa fie capabili sa inchida, sa suporte si sa intrerupa curentii in toate regimurile de functionare normala a circuitelor electrice.

Contactorii electrici sunt destinati sa efectueze un numar mare de comutatii sub sarcina si fara sarcina. Acestia sunt actionati de un electromagnet de curent alternativ sau continuu si au rolul de a conecta sau de a deconecta un circuit la comenzi si de a da comenz, de a-l mentin ein starea respectiva atata timp cat dureaza comanda.

Importanta contactorilor electrici

Contactorii electrici au rolul de a conecta sau de a deconecta un circuit la darea unei comenzi si de a-l mentine in starea respectiva cat timp dureaza comanda. Asadar, contactele unui contactor pot fi normal inchise sau deschise. Cele deschise sunt contactele care se afla deschise cand aparatul se afla in stare de repaus. Contactele inchise sunt cele care se afla inchise atunci cand aparatul se afla in stare de repaus. Aceste contacte se deschid la alimentarea excitatiei.

Contactorul poate fi de curent alternativ sau continuu in functie de reteua in care functioneaza. De asemenea, contactorul poate fi in aer si in ulei, dupa modul de stingere a arcului electric. In functie de cinematica armaturii, contactoarele pot fi cu miscare de translatie, de rotatie sau combinata. Constructia de contactori electrici este tipizata si standardiata, in functie de diferite gradele de protectie si de aplicatiile caracteristice in care sunt folosite.

Constructia contactorilor electrici include elementul motor si partile sau contactele principale. Elementul motor asigura deplasarea contactelor mobile. Contactele principale sunt, impreuna cu bornele de intrare si de iesire, caile de curent si puntile conductoare, cele ce asigura continuitatea circuitului principal.

Contactorii electrici reprezinta o parte importanta a dispozitivului de comanda a motorului. Acestia functioneaza prin mentinerea curentului in bobina. Daca tensiunea la bobina esueaza sau cade mai jos de nivelul definit, contactorii se deschid si deconecteaza motorul de la sursa de alimentare. Bobina trebuie alimentata in mod constant pentru a mentine contactorul inchis. Alternativ, contactorii pot fi echipati cu un zavor mecanic ce nu necesita o aprindere continua.

Un alt avantaj al contactorilor electrici este faptul ca este potrivit diferitelor aplicatii electrice. Un alt aspect in ceea ce priveste selectarea contactorilor electrici este ca utilizatorii sa se asigure de faptul ca respectivii conductori de cablu propusi pot fi gazduiti de bornele contactorului.

Autor