Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Piramidele Egiptului

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 3 ani si 2 luni
Vizualizari
3015

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Toate aceste mituri despre piramide se datoreaza in primul rand complexitatii constructiilor, deoarece nu este vorba doar de niste constructii funerare, ci au o mare incarcatura simbolica, ca infrastructura necesara pentru construirea si mentinerea lor, care include o tehnologie si mijloace foarte avansate pentru epoca in care au fost ridicate.

Chiar si inainta perioadei dinastice au aparut cateva morminte a caror parte vizibila era acoperita de o movila de nisip, simbol al aparitiei soarelui, al renasterii si a vietii noi; nasterea si renasterea se unesc si fac un tot unitar. Ceea ce la inceput era doar un mormant, se transforma intr-o adevarata locuinta a celui care a decedat, avand astfel toate cele necesare pentru subzistenta.

Conceptul de inaltare catre soare apare in timpul Dinastiei III, constituind o revolutie atat ideologica, cat si arhitectonica. Mai exact, al doilea faraón din Dinastia III, Netchervjet, l-a insarcinat pe un Mare Preot Ra, Imhotep, care era si arhitect, sa ii construiasca mormantul. Urmand traditia, Imhotep construieste o mastaba, dar fara sa se stie de ce, o transforma intr-o piramida. E atunci cand apare pentru prima data conceptia de inaltare.

Piramida devine astfel simbolul prin care regele se inalta spre cer facand astfel legatura intre faraoni si divinitate. Pana la urma Imhotep si Netchrvjet nu schimba doar conceptiile religioase ale egiptenilor, ci dau si o noua intrebuintare pietrei in arhitectura.

Incepand cu Snefru, primul faraón din Dinastia IV, incepe sa fie mai cautate piramidele geometrice perfecte. Se lasa la o parte forma escalonata si se incepe constructia piramidelor cu suprafete netede. Tot in aceasta perioada se incepe constructia complexelor funerare care vor fi caracteristice Regatului Antic, compuse dintr-o structura piramidala, mai multe pirámide secundare si doua temple unite printr-o straduta. Aceasta dorinta de a ajunge la perfectiunea formei piramidale o putem intalni la constructia piramidelor Dashur, cunoscute ca si romboidale si rosii.

Cea mai mare piramida s-a construit la nord de Dashur si e cunoscuta ca "Piramida lui Jufu", care o sa fie un exemplu pentru construirea piramidelor viitoare, atat din punct de vedere al tehnicii folosite la ridicarea ei cat si prin perfectiunea formei. Dupa aceaste perioada dimensiunile piramidelor incep sa se reduca, fara sa se cunoasca exact causa acestei schimbari.

In timpul Dinastiei V, apar doua elemente noi la constructia piramidelor: construirea unui templu solar in interiorul necropolei si includerea textelor funerare. Ultimii carea au folosit piramidele ca si morminte au fost monarhii din Dinastia XVII si chiar daca nu avem resturi din acele ultime necropole se stie ca acestea au fost de dimensiuni reduse, late de doar 10 metri.

Filtre

Categorie articol: Constructii celebre

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Este un site care doreste sa promoveze firmele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel. Oferim publicitate on-line si SEO.
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/