Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Ce trebuie sa stii cand decizi sa investesti in pompele de caldura?

Ce trebuie sa stii cand decizi sa investesti in pompele de caldura?

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
1169

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Pompele de caldura reprezinta solutii alternative de incalzire cu ajutorul energiei regenerabile. Principala sursa este soarele, care genereaza o cantitate imensa de energie in aer, in apa si in special in pamant. Pompele geotermale, care extrag energia termica din pamant, sunt cele mai raspandite in tara noastra si pot fi instalate in locuinte, spatii comerciale sau cladiri de birouri, in urma efectuarii unor foraje. Hidrogeofor executa foraje pentru pompe de caldura cu utilaje performante omologate international, in cadrul oricarui tip de proiect de constructie sau renovare.

Ce tipuri de foraje pot fi executate?

Instalarea unui sistem de incalzire actionat de pompa de caldura incepe cu sapaturile pentru foraje. Forajele au rolul de a crea spatiul necesar pentru instalarea colectorilor prin care va trece agentul termic din pamant pana in cladire. Tipul forajelor este impus in mare parte de suprafata terenului. Daca pamantul are dimensiuni generoase, colectorii pot fi desfasurati pe orizontala, la o adancime de 1.5 - 2 metri, de-a lungul a cateva zeci sau sute de metri liniari. In schimb, daca spatiul este mai restrans, esti obligat sa te desfasori pe verticala, sapand foraje pana la adancimea de 120 - 140 de metri. Specialistii de la hidrogeofor.ro recomanda ambele tipuri de foraje, eficienta fiind similara.

Ce aparate casnice inlocuieste pompa de caldura?

Numele pompei de caldura pare a-i restrictiona utilitatea la generarea unui ambient placut pe timp de iarna. Cu toate acestea, pompa de caldura furnizeaza, pe langa agent termic, si apa calda menajera de-a lungul intregului an, inlocuind astfel boilerul de orice tip. In plus, pe timp de vara principiul de functionare poate fi inversat, pompa de caldura inlocuind aparatul de aer conditionat pentru a genera o atmosfera de 20 - 22 de grade Celsius in sezonul cald.

Poti obtine finantare pentru instalarea sistemului

Deoarece instalarea pompei de caldura se numara printre solutiile de incalzire cu energie regenerabila, persoanele fizice pot aplica pentru o finantare nerambursabila prin programe europene sau guvernamentale de tip „Casa Verde”. Astfel, pe langa faptul ca ai constiinta impacata ca utilizezi instalatii prietenoase cu mediul inconjurator, te bucuri si de un ajutor financiar considerabil pentru amortizarea investitiei initiale.

Cat consuma si cat produce o pompa de caldura geotermala?

Pentru instalarea unei pompe de caldura geotermala, investitia initiala este mai mare decat variantele traditionale cu combustibili lichizi sau solizi. Costurile se amortizeaza cu usurinta in timp, deoarece cheltuielile lunare de intretinere sunt mult mai mici decat alte forme de incalzire. Pompa de caldura consuma doar curentul care o pune in functiune, producand 4-5 kWh de energie termică pentru fiecare 1 kWh de energie electrică consumat.

Ce alte tipuri de pompe de caldura mai exista?

In afara de pompele geotermale, incalzirea poate fi obtinuta si cu ajutorul unor pompe aer-apa si apa-apa. Celelalte doua surse de energie regenerabila sunt aerul si apa. Apele din subteran inmagazineaza o cantitate imensa de energie termica, aceasta putand fi valorificata tot cu ajutorul pompei de caldura. Pentru instalare, vei avea nevoie de doua foraje: unul pentru pompare si unul pentru restitutie. Sursa de energie din apa variaza in functie de amplasamentul geografic.

Specialistii hidrogeofor.ro indentifica cu usurinta existenta unei surse de apa de suprafata ce poate fi valorificata pentru transferul agentului termic in cladire. Aerul exterior poate fi, de asemenea, valorificat ca sursa de incalzire. In acest caz nu vei avea nevoie de foraje, iar sistemul este functional, chiar si in cazul celor mai scazute temperaturi.

Investitia intr-un sistem de incalzire actionat de pompa de caldura este un pic mai mare la inceput, insa cheltuielile curente scad datorita consumului mic de energie. Per total, aceasta varianta are cel mai bun raport pret-calitate, este prietenoasa cu mediul inconjurator si se incadreaza la conditiile de finantare nerambursabila pentru alimentarea cu energie verde.

Sursa foto: pixabay.com/photos/piling-rig-drilling-rig-4429049/