Anunt Diamant Euroinstal

EuroInstal Timisoara - vrei ca iarna sa nu te prinda nepregatit? Esti in cautare de oferte pentru centrale termice? EuroInstal Timisoara, comercializeaza centrale termice la preturi care iti convin!
https://euro-instal.ro

Ce trebuie sa stim inainte de a cumpara un aparat de aer conditionat

Ce trebuie sa stim inainte de a cumpara un aparat de aer conditionat

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 3 ani si 2 luni
Vizualizari
1518

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Cu aceste valuri de caldura care fac aerul irespirabil pe timp de vara, o multime de lume se grabeste in magazine pentru a cumpara un aer conditionat. Daca ai nevoie de un aer conditionat, vezi oferta de la SuperKlima.ro! Dar ce trebuie sa luam in considerare inainte de cumpararea unui aparat de aer conditionat?

Utilizatorii tind sa ia in considerare doar pretul, numarul de plusurile tiparite pe eticheta energetica, marca si designul. Dar exista si alte lucruri de care trebuie sa tineti cont, lucruri pe care de obicei nu le explica nimeni si pe care vrem sa le impartasim cu voi.

1. Distanta de instalare
Inainte de a va cumpara un aparat de aer conditionat, ar trebui sa luati in considerare unde vor fi amplasate unitatile interioare si exterioare. Amintiti-va ca cea mai buna optiune este sa cereti intotdeauna sfatul unui specialist in instalatii de climatizare.

Unitatile de aer conditionat de la 2KW la 3,5KW au o distanta de instalare (lungimea tubului dintre unitatea interioara si cea exterioara) care variaza de la aproximativ 3 pana la 15 metri. Acest lucru este suficient pentru marea majoritatea instalatiilor. Trebuie sa stiti insa urmatorul lucru: cu cat este mai mare distanta dintre unitatea interioara si cea exterioara, cu atat este mai redusa performanta sistemului. De aceea, locul unde veti amplasa aerul conditionat este foarte important.

De exemplu, in comparatie cu o instalatie de 5 metri, o instalatie de 10 metri are o pierdere de performanta intre de 3 si 5% si o instalatie de 15 metri intre 7 si 10%.

Credeti ca 5% nu este atat de mult? Ce se intampla daca va ganditi la garantia unui aparat de aer conditionat?

2. Instalarea unitatii exterioare.
Locatia pentru unitatea exterioara este un alt factor important de luat in considerare pentru performanta sistemului AC.

O ventilatie adecvata este esentiala, deci daca aerul conditionat este instalat langa perete, nu uitati sa pastrati o distanta suficienta intre perete si unitatea exterioara pentru ca aerul sa circule usor.

Daca anticipam ca sistemul va functiona in modul rece, trebuie sa evitam expunerea directa a razelor solare a unitatii exterioare. Prin urmare, ideal ar fi sa instalam unitatea exterioara intr-o locatie umbroasa. Diferenta de temperatura dintre a fi expus la lumina directa a soarelui si a fi la umbra poate fi de la 5 la 10 ° C si trebuie sa luam in considerare faptul ca aceasta diferenta de 5 °C poate implica un consum in plus de peste 20%.


3. Instalarea unitatii vizibile
in ceea ce priveste unitatile Split (cele vizibile agatate pe pereti), utilizatorii de obicei isi determina locatia pe baza esteticului si desi designul lor a fost mult imbunatatit, ele sunt inca dispozitive voluminoase care, de obicei, strica linia de design a camerei sau spatiului in care este amplasat.

Daca ne gandim la economia de energie, cea mai buna locatie este cea in care aerul ne poate ajunge direct. Stim ca majoritatea acelora care citeste acest articol ar putea crede ca acest lucru va face ca aerul sa fie prea rece si va crea o senzatie de disconfort! Dar ganditi-va de doua ori: daca aerul va deranjeaza pentru ca este prea mult frig, veti dezactiva unitatea de curent alternativ, deoarece nu mai aveti nevoie de el. Si deja vorbim despre economii de energie, adica de facturi mai mic la electricitate – un aparat de aer conditionat care functioneaza mai putin, consuma mai putin curent electric!

Sa abordam acum problema din punct de vedere tehnic. Imaginati-va o camera de zi unde temperatura aerului este de aproximativ 30ºC si in aceeasi camera avem peretii mai calzi (acei pereti exteriori in care soarele loveste direct). Acesti pereti au un efect de radiatie (la fel ca un radiator de incalzire pe timpul iernii) si emit caldura in mod constant. Prin urmare, daca unitatea noastra este pornita, dar fluxul de aer nu ajunge direct la noi, singurul efect pe care il vom resimti este ca unitatea de ar conditionat va raci aerul incet si chiar daca temperatura ambianta ajunge la 25ºC, vom avea totusi senzatia de prea cald, din cauza caldurii emise de pereti. Acest lucru va va face sa dati temperatura setata mai jos, ceea ce va implica un consum mai mare de energie electrica.

Permitand fluxului de aer sa ajunga direct in zona pe care o dorim mai racoroasa va duce la reducerea senzatiei de caldura si, prin urmare, putem mari temperatura setata, reducand astfel consumul de energie. Un alt avantaj este folosirea unitatii ca un ventilator traditional care utilizeaza functia de ventilatie (da, la fel cum era pe vremuri). Deci daca nu exista prea multa caldura, pur si simplu folosind aceasta functie, vom avea o senzatie de confort la un cost scazut.

https://superklima.ro

Autor

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro