Trei tari impreuna pentru Energia Regenerabila la ENREG Energia Regenerabila din 25-27.04.2012

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 ani si 6 luni
Vizualizari
1804

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Ungaria, Serbia și Romania au in comun interesul pentru energia regenerabila și eficiența energetica. Promovarea programelor de energie, crearea unui cadru legal, dezvoltarea pieței de energii regenerabile și atingerea unor diferite target-uri sunt doar cateva din obiectivele comune ale acestor țari.ENREG ENERGIA REGENERABILA®, targul euro-regional pentru energie din triunghiul de frontiera, revine cu cea de-a patra ediție. Targul va avea loc in Arad, intre 25-27 aprilie 2012 la Expo Arad Internațional. Acest eveniment a devenit cunoscut din 2009 ca fiind cea mai importanta platforma pentru persoane cheie și experți, in vederea schimbului de experiența și realizarea de afaceri.

Cu toate ca Romania deține 5% din resursele de țiței din Europa și este cel mai mare producator de gaz din Europa Centrala, țara a importat aproximativ 33% din gaze și 66% din uleiurile sale din Rusia. Pentru a contracara aceasta dependența de combustibili fosili, au fost stabilite obiective ambițioase pentru țara. Pana in 2020, 24% din consumul final de energie va fi acoperit din surse de energii regenerabile și producția de electricitate din energii regenerabile, alimentarea cu energie termica, racirea și alimentarea cu combustibili in domeniul transportului vor fi extinse pana in 2020.

Potențialul Romaniei de a utiliza surse de energii regenerabile este mare, iar conștientizarea, in randul populației, in economie și politica, asupra susținerii politicilor mediului inconjurator și a energiei este in creștere. Investițiile externe și schimburile de experiența sunt de asemenea incurajate. Piața romaneasca va deveni, in viitor, o piața de energii regenerabile in creștere.

Cel mai mare potențial de creștere este in domeniul energiei solare și eoliene. In ultimii ani, energia eoliana s-a dezvoltat remarcabil in Romania, dar și in domeniul energiei solare au fost dezvoltate proiecte. In plus, exista potențial prin utilizarea eficienta a biomasei in sensul larg al acesteia.

Pentru a susține piața sa se dezvolte, la granița dintre cele trei țari: Romania, Ungaria și Serbia, REECO organizeaza cea de-a IV-a ediție a ENREG ENERGIA REGENERABILA®, cel mai mare targ și conferințe pe energie regenerabila și eficiența energetica in construcții și renovare. In paralel cu targul vor avea loc conferințe specializate, unde autoritați publice naționale și internaționale, asociații, oamenii de știința și companii iși vor prezenta tendințele, rezultatele unor cercetari, tehnologii și inovații din domeniul lor.

Targul și conferințele internaționale va așteapta cu subiecte precum: energia solara, biomasa, hidroenergia, pompe de caldura, energie geotermala și eficiența energetica in construcții și renovare. Parcul Solar, Strada Biogaz și Aleea Microhidrocentralelor sunt zone diferite ale targului, unde mai mulți expozanți din aceste domenii vor putea fi gasiți mai ușor de catre vizitatorii de specialitate.

Pentru mai multe informații despre ENREG ENERGIA REGENERABILA®, puteți vizita website-ul targului www.enreg-expo.com.Contact și informații:

REECO RO Expozitii S.R.L.

B-dul. Revolutiei, Nr. 96, Ap. 4, 310025 Arad

Phone: +40 (0) 257-23099 - 9

Fax: +40 (0) 257-23099 - 8

info@reeco.ro

www.reeco.roDespre Grupul REECO: Organizatorul, REECO RO Expozitii, face parte din Grupul REECO cu firma mama in Germania si filiale in Salzburg, Austria, Bruxelles, Belgia, Varșovia, Polonia, Budapesta, Ungaria si Arad, Romania. Din 1997, aproximativ 50,000 de experti din 70 tari participa la targurile si conferintele organizate de REECO. Gasiti mai multe detalii pe www.energy-server.com.