Raiffeisen Bank ofera certificatul de semnatura electronica

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 ani si 6 luni
Vizualizari
3515

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Clientii persoane juridice sunt asteptati in agentiile Raiffeisen Bank pentru a indeplini formalitatile simplificate de obtinere a certificatului digital de semnatura electronica. Ei au nevoie doar de o copie a buletinului/cartii de identitate, iar la banca vor semna un contract.In maxim 5 zile lucratoare vor primi certificatul de semnatura electronica. Procedura simplificata oferita de Raiffeisen Bank aduce o substantiala economie de timp, intrucat procedura standard presupune mai multe formalitati si contactarea mai multor institutii.

Lista agentiilor care ofera certificatul de semnatura electronica este disponibila pe Internet la http://www.raiffeisen.ro/intreprinderi-mici-si-mijlocii

Semnatura electronica poate fi folosita pentru orice document in format digital. Documentul electronic capata astfel valoarea unui document oficial clasic, semnat pe hartie. La accesarea fondurilor europene, de exemplu, semnatura electronica este o obligatie.

In Romania, in a doua jumatate a anului, contribuabilii vor putea folosi declaratii electronice (semnate digital) in relatia cu urmatoarele institutii: Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM), Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC), Monitorul Oficial, Depozitarul Central, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), Casa de Asigurari de Sanatate (CAS), Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSP) si autoritatile contractante din cadrul Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Pentru informatii suplimentare:

Anca Hasegan, tel: (021) 306.16.21, e-mail: anca.hasegan@raiffeisen.ro; Catalin Cindea, tel: (021) 306.16.40, e-mail: catalin.cindea@raiffeisen.ro