Laborator energii regenerabile – fotovoltaic

Detalii

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 ani si 6 luni
Vizualizari
1560

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Electrochimie si Materie Condensata – INCEMC – Timisoara, cu sediul in Timisoara, str. Dr. Aurel Paunescu Podeanu, nr. 144, deruleaza, incepand cu data de 28.09.2010, proiectul „Laborator energii regenerabile – fotovoltaic", co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, in baza contractului de finantare incheiat cu cu Organismul Intermediar – Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, in calitate de Organism Intermediar, in numele si pentru Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice".


Valoarea totala a proiectului este de 36.922.000,00 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 30.000.000,00 lei, compusa din valoarea de 26.529.000,00 lei, asigurata de Uniunea Europeana (din Fondul European de Dezvoltare Regionala) si din valoarea de 3.471.000,00 lei, provenind de la bugetul national.


Proiectul se implementeaza in Timișoara pe o durata de 36 luni.


Obiectivul proiectului este realizarea unui laborator ce va fi dotat cu aparatura specifica de ultima generatie, in valoare de 20.511.000,00 lei, care va face posibila conceperea, dezvoltarea, testarea si studierea celulelor fotovoltaice si a sistemelor fotovoltaice/hibride prin participarea la proiecte de cercetare de anvergura, alaturi de alti parteneri nationali si internationali, pe tematici de mare actualitate si cu posibilitate de aplicare inovativa in industria de profil.


A fost elaborata și depusa la forurile competente documentația in vederea obținerii autorizației de demolare a cladirii industriale in locul careia se va construi cladirea laboratorului. In etapa imediat urmatoare, dupa demolare, va fi pregatit terenul in vederea demararii construcției.


De asemenea, va fi lansat site-ul web al laboratorului: www.repvl.ro. Site-ul va fi cu acces public și va permite urmarirea derularii proiectului, precum și a activitații laboratorului dupa incheierea proiectului.