Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Ondrill

Ondrill

Detalii

Adresa
Dumbravita, Strada Constructorilor, nr. 11
Telefon
0738524738
Social links
Categorie
Firme de foraj
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
1335

Voteaza & Distribuie

Prezentare

OnDrill Dumbravita

Executăm foraje în orice tip de sol, de orice duritate și la orice adâncime >50 m, oriunde în România. Venim cu toate operațiile și materialele necesare execuției. Clientul primește apă perfect limpede, fără nici un fel de impurități/depuneri, pompată 24/24 h la debit maxim permis de acviferul de adâncime, fișa forajului cu construcția lui și parametrii (nivel, debit, temperatură, conductivitate, etc.) și recomandări de echipare și exploatare. Toate acestea împreuna cu o garanție pe baza contractului de execuție.

Fiecare foraj este supervizat (prezent la locație) de un inginer cu experiență care ia in timp real toate deciziile necesare execuției complete și corecte a lucrării (forajului). Printre acestea, acesta stabilește litologia (succesiunea stratelor) și observă prezența acviferelor, granulometria lor, ia decizia de stopare a săpării, stabilește diametrul de lărgire/șablonare, decide dacă este necesară efectuarea măsurătorilor geofizice, stabilește poziția filtrelor, lățimea fantelor acestora, poziția centrorilor, tipul/granulația pietrișului mărgăritar filtrant și cantitatea necesară, măsoară nivelul acestuia pentru a se face izolarea/cimentarea la adâncimea care se dorește, stabilește toate operațiile ce urmează a fi efectuate pana la limpezirea completă a apei și face măsurătorile de debit, denivelare, etc., pentru a definitiva fișa forajului și a întocmi recomandările de echipare și exploatare.

Un foraj de alimentare cu apă este mult mai mult decât o simplă gaură forată, dar pentru mulți oameni nu contează decât partea văzută a lucrurilor (cea de deasupra). Un foraj de apă este o lucrare inginerească. De exemplu, în SUA sunt peste 15 milioane de case care au propriul foraj de apă. Jumătate din populație consumă apă din foraje proprii sau foraje publice.

Foarte puțini oameni se gândesc la ce înseamnă să faci o gaură verticală în nisip sau rocă dură, cum bucățile de rocă săpată sunt scoase din gaura forată sau cum forajiștii previn colapsul găurii forate înainte de tubare. Este nevoie de calități speciale pentru a controla un foraj care penetrează nisipuri, pietrișuri, argile sau roci compacte. Prăjinile de foraj pot cântări câteva tone. Dacă sondorul (forajistul) apasă prea tare sau învârte prea repede, sapa de foraj se va uza prematur. Dacă nu apasă suficient, nu va penetra solul.

Uzual sunt mai multe tipuri de sol in fiecare foraj. Fiecare trebuie săpat cu un anumit regim de săpare (rotire/apăsare/debit fluid de foraj). Odată ce se ajunge la stratul de apă, sondorul trebuie sa fie foarte atent la procesul de forare. Pentru cercetare științifică, studii geotehnice sau calcul rezerve de substanță minerală se folosesc forajul cu șneck (auger, sape elicoidale) sau carotajul continuu (core drilling).

Pentru apă se folosesc 2 metode de foraj: forajul hidraulic rotativ cu circulație de fluid (cu noroi de foraj – fezabil in soluri moi și medii cum ar fi nisipuri, argile, pietrișuri, etc.) sau forajul cu ciocan de fund (cu aer – eficient în soluri dure și extra dure cum ar fi marne, șisturi, calcare, granite și multe alte tipuri de roci).
Forajele casnice (personale) se sapă de cele mai multe ori cu diametre între 150 și 311 mm, în timp ce forajele publice/profesionale se sapă cu diametre de până la 609 mm. În forajele cu debite mici, câteodată, este posibil să se crească debitul printr-o tehnică mai nouă numită hidrofracturing. Procesul înseamnă aplicarea unor presiuni foarte mari pe porțiuni de filtre din foraj.

Rezultatul este acela că fisurile mici existente vor fi lărgite și se vor crea și altele pentru ca forajul să fie în legătură cu mai multe falii sau fisuri. Indiferent de metoda de săpare, forajul este tubat cu tubulatură de plastic. Diametrul de săpare trebuie sa fie cu minim 150 mm mai mare decât diametrul de tubare. Spațiul dintre gaura săpată și tubulatură se umple cu pietriș cuarțos a cărui granulație se alege în funcție de granulația nisipului din stratul acvifer.

De asemenea poziționarea filtrelor este foarte importantă. Lățimea filtrelor, precum și numărul de fante (suprafața activă) este de asemenea foarte importantă. Spațiul dintre gaura săpată și tubaj (deasupra filtrelor) trebuie umplut cu ciment sau grout (ciment + bentonită) pentru a preveni apa din stratele de suprafață să migreze în jos (prin exteriorul tubulaturii) și să contamineze stratul acvifer. Urmează denisiparea, punerea în producție, stabilire debit, nivel static, nivel dinamic, efectuarea analizelor, întocmirea documentației, etc. Din punct de vedere tehnic, cea mai simplă și puțin importantă este săparea găurii, restul operațiilor în schimb fiind foarte importante. În realitate, din păcate, este invers. După săpare toată lumea se grăbește să termine (sa curgă apa, să încaseze banii, etc.) și neglijează operațiile foarte importante pentru calitatea și longevitatea forajului.

Orar

Luni - Vineri: 9:00 - 17:00

Anunt Diamant Euroinstal

EuroInstal Timisoara - vrei ca iarna sa nu te prinda nepregatit? Esti in cautare de oferte pentru centrale termice? EuroInstal Timisoara, comercializeaza centrale termice la preturi care iti convin!
https://euro-instal.ro