Anunt Diamant Euroinstal

Euro Instal Arad - Instalatii sanitare si accesorii
https://euro-instal.ro

7 tipuri de ascensoare: Care sunt diferentele?

7 tipuri de ascensoare: Care sunt diferentele?

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
456

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Ascensoarele sunt o componenta esentiala pentru cladirile comerciale, publice sau private. Cele mai vechi prototipuri de lifturi au aparut in Evul Mediu, insa, de atunci si pana in prezent, au evoluat intr-o varietate de mecanisme interesante ce au schimbat in totalitate modul in care oamenii se misca si construiesc anumite structuri. Ascensoarele moderne permit circulatia marfurilor si a pasagerilor intre etaje, rapid si in deplina siguranta, fara sa implice vreo solicitare fizica. Iata care sunt principalele tipuri de ascensoare si ce diferente exista intre acestea:

In funcție de sistemul de acționare


Atunci cand este necesara alegerea unui ascensor pentru o anumita constructie, printre aspectele importante ce se iau in considerare se numara si sistemul de actionare. In acest sens, descopera modelele de ascensoare existente si utilizarile lor:

Ascensoare hidraulice


Recomandate in cladirile cu regim de inaltime redus ori cele particulare, lifturile hidraulice pot transporta pana la 86 de persoane. Aceste sisteme necesita mai multa energie ca sa functioneze si o camera de mari dimensiuni pentru depozitarea unui rezervor cu ulei. Ascensoarele hidraulice circula in jos si in sus datorita unui piston actionat de respectivul lichid. Lifturile de acest fel sunt flexibile si adaptabile, potrivite atat pentru structurile noi, cat si pentru cele aflate in proces de modernizare.

Ascensoare electrice roomless


Intrucat functioneaza prin tractiunea mecanica generata de un motor electric, aceste lifturi sunt mai rapide si consuma energie mai putina decat modelele hidraulice. In plus, nu au nevoie de o camera separata pentru lift, se instaleaza si se intretin foarte usor. Ascensoarele electrice dispun doar putul liftului, unde se afla tot echipamentul necesar deplasarii optime. Mai mult de atat, instalatiile electrice pot fi dotate si cu sisteme inteligente care sa transmita informatii in timp real despre utilizarea si starea mecanismelor.

Ascensoare gearless


Istoria lifturilor a demonstrat ca tehnologia utilizata pentru dezvoltarea acestor sisteme s-a transformat semnificativ de-a lungul timpului. Astazi, sunt disponibile si ascensoare cu o capacitate considerabila, potrivite cladirilor inalte, cu trafic intens. Lifturile geatless sau fara angrenaj au o camera de control alaturata si pot atinge o viteza foarte mare. Mecanismele au proprietatea de a fi personalizate si adaptate in orice spatiu, ofera o eficienta energetica inalta si sunt prietenoase cu mediul inconjurator.

In functie de utilizare


Este evident faptul ca, in zilele noastre, lucrurile nu ar putea functiona eficient fara un ascensor, in numeroase cladiri. Dar, avand in vedere modul de utilizare a lifturilor, sunt disponibile diferite tipuri:

Ascensoare pentru persoane


Asigura transportul exclusiv al oamenilor de la un etaj la altul si pot varia in ceea ce priveste capacitatea, marimea, viteza sau optiunile din interiorul cabinei. In cladirile foarte inalte, lifturile de persoane beneficiaza de un modul expres care presupune circulatia rapida de la parter la ultimul nivel, fara a lua in calcul opririle intre etaje.

Ascensoare pentru marfa


Sunt destinate sa transporte obiecte voluminoase ori incarcaturi extrem de grele. Aceste lifturi au un design robust, podele si pereti din otel, functioneaza mai lent si sunt pregatite sa reziste la toate tipurile de sarcini, in diferite medii. De obicei ascensoarele pentru marfa sunt ascensoare Hidraulice.

Ascensoare auto


In general, se gasesc in parcarile anumitor cladiri, centrele de productie a autovehiculelor sau garaje si sunt proiectate sa faca fata sarcinilor mari. Unele tipuri de ascensoare auto permit chiar si rotirea la 180 de grade pentru a eficientiza intrarea sau iesirea dintr-o cladire.

Ascensoare pentru transportul alimentelor


Conectate intre mai multe etaje, aceste lifturi cunoscute si sub numele de “Dumbwaiter” se folosesc in structurile moderne, pentru transportul alimentelor. Sunt ascensoare mici, instalate in hoteluri, restaurante, spitale, depozite, case private etc., ideale pentru economisirea spatiului din interior.

Ascensoarele, indiferent de tipul lor, sunt unul dintre factori cheie pentru succesul structurilor actuale. Acestea ofera un sistem eficient de transport pe verticala si asigura accesul prompt si facil la toate etajele unei cladiri.

Sursa foto: img.freepik.com/free-photo/view-lift_107420-65780.jpg

Anunt Diamant Protege Parol

Protege Parol Timisoara si-a inceput activitatea in 1999, fiind astazi unul dintre cei mai importanti distribuitori de accesorii si materiale pentru mobilier si tapiterie din tara, destinate mobilierului si industriei mobilei.
https://www.protege.ro