Anunt Diamant Euroinstal

Euro Instal Arad - Instalatii sanitare si accesorii
https://euro-instal.ro

Termografia clădirilor - cea mai eficientă metodă de mentenanță preventivă

Termografia clădirilor – cea mai eficientă metodă de mentenanță preventivă

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
1555

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Atunci când vorbim de serviciile de termografie, ne gândim în primul rând la verificarea clădirii cu ajutorul termoviziunii din punct de vedere al distribuției temperaturii pe toată suprafața clădirii. Prin intermediul serviciilor de termografie clădiri putem detecta punți termice, izolări deficitare, infiltrații sau exfiltrații de aer, instalații sanitare sau de încălzire ascunse, etc. Termografia nu influențează în niciun fel rezultatele unui certificat energetic, însă este extrem de utilă în cazul unui audit energetic, atunci când se caută soluții de reabilitare termică.

În ultimul timp, se observă o creștere pentru serviciile de termografiere nu doar a clădirii, ci și a instalațiilor și a tablourilor electrice, ca modalitate de mentenanță preventivă, mai ales în domenii electrotehnice, energetice sau chiar medicină. Termografia clădirii și implicit a instalațiilor și tablourilor electrice este mult mai eficientă în cazul identificării unor probleme, cum ar fi supraîncălzirea instalației electrice în anumite puncte de conexiune. Dacă nu este identificat la timp, acest fenoment de supraîncălzire poate duce la distrugerea termică a izolației și, în cel mai rău caz, la incendiu. Deteriorarea instalațiilor electrice presupun multe costuri, de la înlocuirea instalației distruse, până la costuri cu pierderile pe care le poți avea în timpul nefuncționării instalației electrice (dacă vorbim de o firmă de producție).

După cum spuneam, termografia clădirii din punct de vedere al instalațiilor și al traseelor de cablu nu influențează în niciun fel certificatul energetic, însă poate identifica anumite probleme precum:

  • Funcționarea la suprasarcină: în mod normal, circuitele electrice sunt realizate astfel încât să reziste la un moment dat și la eventuale extinderi ale sarcinii, însă dacă nu știi să îți dozezi nevoile și depăsești de prea multe ori sarcina recomandată pentru un traseu de cablu, s-ar putea să te confrunți cu o supraîncălzire și o deteriorare a întregii instalații.
  • Dezechilibrul fazelor: în cazul circuitului electric trifazat, încărcarea pe cele 3 faze ar trebui să fie similară. Cu ajutorul serviciilor de termografie clădire, vei ști dacă circuitul este dezechilibrat și vei putea detecta cu ușurință faza care are probleme.
  • Prezența efectului pelicular: efectul pelicular apare atunci când curentul alternativ circulă la suprafața conductorului. Dacă acest efect pelicular este peste 350 Hz, el poate provoca pierderi importante și încălzire în conductoarele de alimentare. Termografia clădirii te poate ajuta să previi acest lucru.

În cazul termografierii tablourilor electrice, pot fi identificate probleme precum contacte imperfecte sau supraîncălzirea aparatelor de comutație. În cazul contactelor imperfecte, pe imaginea cu infraroșu va apărea un punct mai fierbinte, acela fiind și sursa defectului. Același lucru se întâmplă și cu supraîncălzirea aparatelor de comutație. În momentul în care ele nu mai funcționează în parametri normali, se va vedea pe imaginea cu infraroșu. Putem spune astfel că o termografiere a clădirii și implicit a instalațiilor și tablourilor electrice pot preîntâmpina multe probleme, funcționând ca o modalitate perfectă de prevenție. De ce să cheltui atât de mulți bani în lucrări de reparații sau chiar de înlocuire a instalației electrice când poți preveni acest lucru cu ajutorul unui serviciu de termoviziune clădiri?

Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Oferim promovare on-line si SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/