Anunt Diamant Protege Parol

Protege Parol Timisoara si-a inceput activitatea in 1999, fiind astazi unul dintre cei mai importanti distribuitori de accesorii si materiale pentru mobilier si tapiterie din tara, destinate mobilierului si industriei mobilei.
https://www.protege.ro

Pubele gunoi pentru proprietarii de magazine - Cât de importantă este separarea corectă a deșeurilor?

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
358

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Din ce în ce mai des în magazine sunt folosite pubele gunoi de culori diferite, pentru separarea deșeurilor. Acestea sunt foarte importante pentru că promovează separarea deșeurilor și chiar reprezintă și o modalitate de a economisi bani.

Argumentele cele mai importante în favoarea separării deșeurilor sunt:

  • Protecția mediului
  • Sortarea și recuperarea ulterioară a unor materii prime
  • Reciclarea și reducerea consumului de diferite tipuri de resurse naturale
  • Prevenirea revărsării treptate a gropilor de gunoi
  • Evitarea situațiilor în care substanțele periculoase ar putea ajunge în apa potabilă
  • Prevenirea creșterii efectului de seră.

Potrivit specialiștilor, procesul de obținere a materiei prime și de producere a diverselor articole de la zero este mai scump decât cel de prelucrare a materiilor prime secundare. Gunoiul este o sursă de materii prime secundare, respectiv a celor care pot fi refolosite. Unele ambalaje din carton, sticlă, materiale plastice sau metal pot fi procesate rapid și ieftin, asta înseamnă economii de energie de până la 95% și o modalitate de a economisi bani.

Datele statistice arată că:

  • Reciclarea unei singure pungi de plastic economisește energie suficientă, cât este necesară pentru a aprinde un bec de 60W pe o perioadă de timp de 10 minute
  • O tonă de deșeuri din sticlă reprezintă materia primă necesară pentru a produce peste 3.000 sticle de 0,5 l
  • O tonă de deșeuri din hârtie oferă mai multă materie primă decât 17 copaci
  • Reciclarea unei cutii de aluminiu economisește suficientă energie, cât ar trebui pentru a alimenta televizorul pentru o perioadă de timp de aproximativ 3 ore.

Culorile containerelor de deșeuri sunt de mare importanță pentru separarea corespunzătoare a deșeurilor. Scopul este ca fiecare persoană să știe în ce pubelă de sortare să arunce anumite deșeuri. Culorile coșului de gunoi sunt: albastru, verde, galben, negru și altele.

Albastru este pentru deșeuri din hârtie, carton, cum sunt pungile de hârtie, revistele, pliantele, bonurile de cumpărături, cutiile de lapte, ambalajele din carton, etc. Culoarea verde este pentru deșeuri biodegradabile, iar galben este pentru materiale plastice, pungi de plastic, capace și altele. Negru este pentru deșeuri mixte, cum ar fi: resturi de cane, pește, lactate, uleiuri pentru prăjit și multe altele.

Unele deșeuri au și marcaje suplimentare pe ele, nu doar culori adecvate de separare. De obicei, acestea au anumite tipuri de autocolante, cu rol de a informa despre ce anume poate fi aruncat într-un recipient.

Folosirea unor recipiente de gunoi corespunzătoare este una dintre cele mai importante condiții pentru menținerea curățeniei. Acum, în magazinele online se găsesc containere și pubele de gunoi de înaltă clasă, pentru diferite aplicații, ce pot fi alese cu ușurință de oricine, după parametrii de performanță necesari, dar și în ceea ce privește preferințele individuale.

Proprietarii de magazine și supermarketuri care doresc mai multe pubele pentru a-și păstra spațiul curat și în siguranță pot alege containere de colectarea deșeurilor realizate la standarde europene (ce corespund cu normativele EN 840-2,-5,-6), cum sunt, de exemplu, pubele 120 l. Acestea reprezintă soluția perfectă pentru orice magazin.

Coșurile de gunoi reprezintă sisteme pentru gestionarea deșeurilor mai eficiente, pentru că oferă o serie de avantaje importante, cum ar fi:

  • Au design și dimensiuni standard, sunt robuste, sunt realizate din plastic de 50 lt, 110 l, 120l
  • Greutatea este redusă, astfel oferă posibilitatea de manipulare ușoară, manuală și mecanizată
  • Sunt prevăzute cu capace, cu mânere rezistente pentru a asigura atât conținutul pubelei, cât și o utilizare cât mai comodă
  • Sunt rezistente la grăsimi, alcool, acizi, soluții alcaline și detergenți
  • Au suprafețele netede ceea ce împiedică aderența deșeurilor
  • Sunt negre și au capace de culori diferite – verde, albastru, galben
  • Pot fi personalizate prin serigrafiere sau tampografiere, cu mesaje de tip text, la cererea clientului
  • Sunt reciclabile.

Astfel de pubele sunt fabricate din PHDE – un material durabil care asigură stabilitatea formei, a rezistenței la intemperii climaterice. Ele pot fi lăsate afară, pentru că sunt dintr-un plastic rezistent la șoc, la substanțe chimice și temperaturi extreme inferioare și superioare.

Există și pubele din tablă de oțel zincată ce oferă siguranță în caz de incendiu, sunt recomandate pentru deșeurile ce conțin ulei.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro