Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Cum să prelungiți durata de viaţă a mânerelor de uşi? 6 sfaturi practice

Cum să prelungiți durata de viaţă a mânerelor de uşi? 6 sfaturi practice

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 12 luni si 19 ore
Vizualizari
402

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Mânerele sunt o parte integrantă a celor mai multe modele de uşi. Pe lângă faptul că asigură accesul într-o încăpere, mânerul de uşă este un element decorativ în sine. Pentru a te bucura cât mai mult timp de utilitatea şi aspectul plăcut al mânerelor trebuie să le întreții corespunzător. Iată câteva sfaturi practice pentru a le păstra în stare optimă:

Ţine cont de material atunci când le cureţi


Curăţenia este esenţială nu doar din raţiuni estetice, ci şi pentru a prelungi durata de viaţă a elementelor de mobilier, iar mânerele de uşi nu sunt o excepţie. Pe lângă praful care se poate acumula în timp, mânerele sunt expuse şi la alţi factori externi. Aici găseşti o gamă variată de mânere confecţionate din diferite materiale de care poţi ţine cont atunci când le cureţi.

Nu folosi subsanţe chimice dure


Plasticul, metalul şi lemnul se comportă diferit în contact cu produsele de curăţenie. Verifică indicaţiile producătorilor cu privire la eventualele probleme ce pot apărea şi foloseşte doar substanţele şi lavetele potrivite. De cele mai multe ori, o cârpă din microfibră umezită este suficientă pentru a curăţa mânerele. La final, şterge petele de apă cu o lavetă uscată. Detergenţii chimici pot interveni asupra aspectului mânerelor prin exfolierea sau mătuirea forţată a vopselei.

Elimină o sursă importantă de bacterii


Recenta pandemie ne-a învăţat cât de importantă este întreţinerea mânerelor şi din punct de vedere sanitar. Dacă vorbim de o uşă de exterior, mânerul de afară este cel mai expus. Murdăria de pe mâini poate migra foarte uşor către mânerul cu care deschizi sau închizi uşa. Fie că vorbim despre murdărie vizibilă sau despre bacterii pe care nu le poţi vedea cu ochiul liber, acestea rămân pe mâner şi îţi pot pune sănătatea în pericol. Foloseşte dezinfectantul potrivit pentru a nu afecta structura sau învelişul exterior al mânerelor.

Inspectează vizual mânerele


Mânerele pot fi integrate în categoria de consumabile ale unei uşi. În funcţie de modul de exploatare, durata lor de viaţă poate fi mai lungă sau mai scurtă. Dacă eşti atent la semnele de uzură vei putea interveni la timp. Spre exemplu, un şurub sau un arc slăbit pot fi reglate uşor. Altfel rişti ca sistemul de prindere să se deterioreze, să apară zgârieturi mai mari sau chiar să se rupă. Aplicarea periodică a unei soluţii de lubrifiere asigură funcţionarea silenţioasă a elementelor metalice ale mânerelor.

Protejează mânerele când renovezi


Atunci când renovezi nu poţi demonta mânerele uşii, deoarece ai nevoie de acces în încăpere. Dacă le laşi descoperite, rişti să se umple de praf, vopsea sau alte elemente. Foloseşte în acest caz produse de bricolaj potrivite pentru protejarea mânerelor, cum ar fi banda adezivă de hârtie. La finalul lucrărilor se poate îndepărta cu uşurinţă, fără a deteriora vopseaua sau materialul din care este confecţionat mânerul.

Nu trânti uşile


Unul dintre motivele pentru care mecanismele de închidere şi deschidere a uşii se deteriorează rapid este chiar modul în care închizi şi deschizi uşa. Mânerele sunt confecţionate pentru a da cel mai bun randament prin acţionarea lor. De fiecare dată când le forţezi provoci o uzură prematură. În momentul în care se trânteşte uşa, mânerul resimte o presiune suplimentară. Cu timpul, aceasta va duce la slăbirea elementelor de prindere şi a pieselor din interior. Pentru a preveni aceste probleme, foloseşte sisteme ce atenuează automat procesul de închidere, în special pentru uşile de acces în clădire.

Cu ajutorul sfaturilor practice de mai sus vei putea menţine mânerele uşilor într-o stare vizuală şi funcţională optimă. Folseşte materialele potrivite pentru a le curăţa şi remediază problemele apărute de la primele semne. De modul în care le întreţii repinde durata lor de viaţă.

Anunt Diamant Protege Parol

Protege Parol Timisoara si-a inceput activitatea in 1999, fiind astazi unul dintre cei mai importanti distribuitori de accesorii si materiale pentru mobilier si tapiterie din tara, destinate mobilierului si industriei mobilei.
https://www.protege.ro