Anunt Diamant Protege Parol

Protege Parol Timisoara si-a inceput activitatea in 1999, fiind astazi unul dintre cei mai importanti distribuitori de accesorii si materiale pentru mobilier si tapiterie din tara, destinate mobilierului si industriei mobilei.
https://www.protege.ro

Cum sa realizati constructii de solarii avantajoase

Cum sa realizati constructii de solarii avantajoase

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
eAdvertising
Vizualizari
1017

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Un plan bine gandit in ceea ce priveste constructia unui solar va insemna si e termen lung avantaje. Din pacate multi cultivator fac improvizatii si cred ca nu este nicio problema sa recurga la solutii de acest gen. Trebuie spus ca un solar de legume este pe departe o munca usoara si din acest plan sunt cateva aspecte cheie si echipamente pentru sere si solarii de care trebuie sa tineti cont. In caz contrar, nu doar cultura va fi afectata, ci implicit si productia.

Greseli frecvente in ceea ce priveste constructia unui solar
Inaltimea peretelui lateral trebuie sa fie nu mai jos de 1,5 m. In caz contrar ritmul de dezvoltare este afectat. Spre exemplu la tomate, cresterea fiind nedeterminata, se ajunge la o floare uscata si la productie scazuta. Explicatia este simpla si anume sus se aduna aerul cald care poate ajunge si la 50 de grade. Pentru a evita astfel de cazuri trebuie o inaltime de 2,2 m.

Daca tot vorbim despre inaltimea solarului si aici ar trebui sa fie o minima de respectat. Inaltimea mai mica este egala cu un volum mai mic de aer, deci va fi o aerisire necorespunzatoare. Important de precizat ca un volum de aer mai mare sus va insemna ca solarul va avea temperaturi care scad mai rapid incepand cu apusul de soare. Inaltimea totala a solarului ar trebui sa depaseasca 4,5 m.

Ancorarea foliei
O alta situatie frecvent intalnita se refera la folia solarului. Aceasta are printre altele si proprietatea de a se dilata si contracta, in functie de temperaturi. La o conctructie de solar in sezonul cald folia dilatata la maximum va face ca aceasta sa fluture, picaturile de condens ce se vor forma cad pe frunze, de unde si mediu optim de dezvoltare a ciupercilor, bacteriilor si o cultura afectata.

Pentru ca folia sa fie bine ancorata este recomandat sa folosesti chingi sau panglici speciale. Cat despre folie, aceasta trebuie sa fie rezistenta la vant de asemenea si sa aiba proprietati care favorizeaza culturile indiferent intemperii. Folia va fi montata intre arcade, prinsa de tepuse, amplasate din 2 in 2 metri.

Folia profesionala are si un anumit grad de tratare UV, contine sau nu IR adica un aditiv ce reflecta razele ultraviolete, este transparenta indeajuns incat sa permita luminii naturale sa patrunda in solar. Nu in cele din urma, aceasta ar trebui sa aiba grad de difuzie, adica de a schimba directia luminii. Nu Oricum dispune de folii profesionale, iar oferta este regasita in cadrul paginii oficiale, nuoricum.ro.

Teava neagra, o alta problema
Solarul cu teava neagra este supus mai mult coroziunii accelerate. In plus, cultura va fi afectata de rugina, teava neagra se incinge repede. O solutie mai buna este teava galvanizata, cel putin la arcade, acolo unde are contact direct cu folia.

Multe dintre astfel de situatii apar pentru ca bugetul este de cele mai multe ori problema care face necesara adaptarea la caz. A gasi o alta varianta mai ieftina nu asigura insa o constructie de solar de calitate.

Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Oferim promovare on-line si SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/