Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Oferim promovare on-line si SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/

Ce trebuie să știi despre izolația termică cu spumă poliuretanică

Ce trebuie să știi despre izolația termică cu spumă poliuretanică

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
998

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Spuma poliuretanică este unul dintre cele mai utilizate materiale pentru izolarea clădirilor datorită proprietăților sale excelente. Structura acestei spume garantează etanșeitatea perfectă, impermeabilitatea, absența denivelărilor, o excelentă izolație termică, ceea ce face clădirile mai eficiente din punct de vedere energetic. Aplicată prin pulverizare cu ajutorul unui furtun această spumă poliuretanică poate fi de două feluri: cu celulă închisă și cu celulă deschisă.

Originea spumei poliuretanice pulverizate: cum se obține?

Spuma poliuretanică rigidă se obține atunci când două produse chimice, un diizocianat și un poliol, sunt amestecate în prezența catalizatorilor și activatorilor adecvați. În aplicarea spumei pentru izolare termică în domeniul construcțiilor, amestecarea are loc într-o cavitate mică situată în pistolul de pulverizare. Odată ce componentele sunt amestecate, căldura eliberată în timpul reacției este utilizată pentru a vaporiza agentul de expansiune, care este cauza transformării amestecului în spumă cu un volum aproximativ de 30 de ori volumul componentelor în stare lichidă. Este important să știți cum să aplicați corect spuma poliuretanică pulverizată, având în vedere o serie de factori care variază de la condițiile meteorologice și ajustările echipamentului la tipurile și metodele de aplicare.

Proprietățile spumei poliuretanice pulverizate

Proprietăți termice

Spuma poliuretanică pulverizată are proprietăți izolante ridicate datorită conductivității termice scăzute a gazului de spumare a celulelor sale închise, care este de 10 ° C = 0,022 W / mK.

După 9 luni de la aplicare se consideră că valoarea este de 10 ° C = 0,028 W / mK, ceea ce reprezintă o îmbunătățire cu 25% față de alte produse utilizate pentru izolația termică (de exemplu, vata minerală sau spume de polistiren extrudat și expandat). Acest material oferă o mare rezistență împotriva efectelor trecerii timpului și are o durată de viață lungă, fără a se deteriora timp de 50 de ani.

Spuma poliuretanică rigidă pulverizată este cel mai eficient material izolant, deoarece este necesară o grosime minimă pentru a izola aceeași suprafață ca și alte materiale izolante. Acest comportament termic bun în raport cu grosimea presupune un avantaj economic, deoarece nu se pierde nicio suprafață utilă a clădirii.

Proprietăți impermeabile

Spuma poliuretanică pulverizată respectă cerințele legale impuse materialelor de izolație referitoare la etanșeitate, rezistență la fisurare, aderență, permeabilitate și stabilitate fizică și chimică. Cu o acoperire perfectă, cum asigură spuma poliuretanică pulverizată cu celule închisă, nu mai este necesară tencuiala, deoarece materialul în sine îndeplinește cerințele de impermeabilizare. Acest lucru presupune atât un avantaj economic, cât și unul legat de spațiu, deoarece grosimea va fi mai mică.

În ceea ce privește umiditatea, în majoritatea cazurilor spuma poliuretanică pulverizată garantează absența condensului, datorită valorilor privind umiditatea și densitatea acesteia. Această caracteristică permite clădirilor să „respire”, evitând apariția bolilor respiratorii a proprietarilor care nu se vor confrunta cu condens și mucegai, și, în același timp, garantează durabilitatea clădirii.

Proprietăți de etanșeitate

Un sistem optim de izolare trebuie să asigure atât izolație termică, cât și un comportament bun împotriva aerului. Pe scurt, trebuie să garanteze etanșeitatea clădirii. Etanșeitatea la aer este unul dintre conceptele în jurul cărora se învârt casele, permițând economii de până la 80% comparativ cu o clădire neizolată corespunzător. Spuma poliuretanică pulverizată este o izolație continuă: această continuitate formează bariera împotriva aerului care permite clădirii să aibă un nivel adecvat de etanșeitate la aer.

Autor

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro