Ce sunt peletii, cand ii poti folosi si care sunt avantajele de care ai parte?

Ce sunt peletii, cand ii poti folosi si care sunt avantajele de care ai parte?

Detalii

Categorie
Articole casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
1328

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Peletii reprezinta biocombustibili revolutionari si regenerabili, care sunt produsi prin prelucrarea tehnologica a aschiilor ori a rumegusului care ramane in urma prelucrarii lemnului. Cei care folosesc peleti King Pellet trebuie sa stie ca acestia au un procent redus de umiditate, intrucat sunt uscati, iar apoi presati cu ajutorul unor prese speciale.

In randurile care urmeaza, persoanele care sunt interesate sa achizitioneze astfel de biocombustibili pot descoperi mai multe detalii, astfel incat sa fie bine informate inainte de a lua o decizie, dar si pentru a se bucura de o sursa de caldura eficienta si convenabila din punctul de vedere al pretului.

Cum sunt realizati peletii?

Procesul de prelucrare a peletilor presupune trecerea printr-o presa speciala a lemnului uscat si sfaramat, pana cand acesta ajunge intr-o matrice. Datorita temperaturii si presiunii, se elibereaza o lignina, adica un liant natural, menit sa lege si sa formeze peletii. Cei care se ocupa de realizare acestor biocombustibili nu trebuie sa foloseasca agenti de legare ori substante chimice sau aditivi pentru a obtine rezultatele dorite, intrucat lignina leaga automat peletii. Specialistii considera ca cea mai buna materie prima ce poate fi folosita in astfel de cazuri este reprezentata de lemnul de fag.

Nivelul de umezeala

Unul dintre principalele avantaje al utilizarii peletilor este ca acestia au un nivel de umezeala foarte scazut, permitand o ardere foarte usoara. In general, nivelul de umeazeala este de doar 8%, in comparatie cu nivelurile mult mai mari din alte tipuri de lemne conventionale, care sunt folosite pentru incalzire.

Incalzirea locuintei cu ajutorul peletilor

Peletii sunt din ce in ce mai folositi pentru incalzirea locuintelor personale, inlocuind cu succes centralele care consuma foarte mult gaz. Sistemul de ardere al biomasei este, astfel, mult mai eficient si mai util. Mai mult, peletii sunt recomandati in locul carbunilor, intrucat produc energie termica la un nivel mult mai inalt si nici nu contin aditivi, transformand arderea intr-una neutra, fara emisii de gaze cu efect de sera.

De ce sunt de preferat peletii in locul lemnului clasic?

In comparatie cu lemnele de foc, peletii sunt mult mai densi, dar si foarte bine uscati, ceea ce inseamna ca utilizatorii pot obtine o combustie mai eficienta si mai uniforma. De asemenea, datorita dimensiunii pe care o au, acestia pot fi introdusi mult mai usor in cazane, iar focul rezista o perioada mai lunga de timp, fara a fi nevoie de o realimentare foarte frecventa.

Un alt motiv pentru care peletii sunt preferabili lemnelor este ca sunt mult mai convenabili din punctul de vedere al pretului, sunt usor de depozitat si sunt mai eficienti.

Peletii, prietenosi din punctul de vedere al mediului inconjurator

Cei care cauta o solutie noua pentru incalzirea locuintelor personale trebuie sa mai stie ca peletii sunt prietenosi in ceea ce priveste mediul inconjurator. In comparatie cu electricitatea, gazele naturale ori alte variante de incalzire, peletii sunt ecologici, reprezentand o sursa eficienta de energie regenerabila.

Autor

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro