Casa pe structura de lemn

Detalii

Categorie
Anunturi constructii / amenajare
Modificat
acum 2 ani si 4 luni
Vizualizari
301

Voteaza & Distribuie

Descriere

Casa pe structura de lemn

Daca luam in considerare numarul tot mai mare de case din lemn care sunt construite la noi in tara este evident ca exista beneficii evidente ale acestui mod de constructie. De ce o casa pe structura din lemn?

Tari din Europa cu climat aspru si umed, cum ar fi Scotia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, ca si de pe continentul american, cum este Canada au ca metoda traditionala de constructie casele pe structura "framing" ( timber frame) datorita acestor benefici, pe care le enumeram mai jos:

- Rapiditatea constructiei- structura unei case din lemn tip Framing se poate monta intre 10 si 15 zile., economisind astfel timpii intermediatri care exista la casele din zidarie, pentru intarire beton, si etapele de lucru suplimentare( armare, cofraje, etc)

- Planeitatea si verticalitatea peretilor. Este cunoscut faptul ca cea mai proasta impresie despre o casa ne-o facem atunci cand vedem la aceasta peretii cu denivelari,umbre, abateri de la verticala, unghiuri neconforme., Aceste neajunsuri sunt din start eliminate la casele construite pe structura tip framing, care sunt construite cu elemente egale, montate in unghiuri exacte.

- eliminarea timpilor intermediari care apar la casele din zidarie, legate de intarire beton, uscare tencuiala, uscare tinci sau glet.

- absenta crapaturilor care pot apare prin uscarea tencuielii, la casele din zidarie.

- casele din lemn sunt ecologice. In timpul vietii, lemnul absoarbe CO2 si elibereaza oxygen, iar carbonul este inmagazinat in structura lemnului. Transformarea lemnului in materiale de constructie genereaza mult mai putine gaze toxice si consuma mult mai putina energie decat in cazul fierului si al caramizii.

- Izolarea termica:in cazul caselor din lemn, toate materialele sunt izolatoare (chiar si structura) deci nu se mai inmagazineaza energie in aceasta. Sun tace cu foarte buna izolare termica (atat vara cat si iarna). Iar izolarea fonica este mult superioara caselor traditionale (intrucat peretii de lemn absorb, dar nu transmit undele sonore, cum se intampla cu zidaria/betonul) mai buna izolare termica conduce la economii de energie de pana la 40% ft de casele traditionale din zidarie.

- Posibilitatea de modificare - este foarte simplu sa modificam sau sa recompartimentam o casa pe structura din lemn, deoarece nu este necesar sa spargem pereti, sau beton armat (caz in care ar slabi rezistenta).

- rezistenta foarte mare la seisme - este un avantaj major al acestui tip de casa, toata structura fiind elastica. In timp ce vasele din zidarie sunt afectate imediat, sau in timp, de seisme, casele din lemn au o structura ce nu este afectata nici de cutremurele cele mai intense.

- pret scazut. Casele din lemn sunt case ieftine. Pretul este mai mic decat la casele din zidarie cu 20-30%, ceea este un alt avantaj major al acestui tip de casa.

- adaptabilitate – casele din lemn se preteaza la orice arhitectura, la orice configuratie, la orice materiale de finisaje.

- posibilitate de constructie proprie, cu ajutorul KIT-urilor "Do It Yourself" (construieste singur), cand aveti posibilitatea, cu 1-2 prieteni sau rude sa construiti singur casa visata, la un prêt cu adevara inaccesibil firmelor sau spcialistilor.

Desi durata de viata a acestor case este de 75-100 ani( spre deosebire de casele din zidarie, cu o durata de viata de 120-140 ani) beneficiile mentionate mai sus dovedesc ca aceasta structura merita un prim loc in atentia doritorilor unei case moderne, eficiente, sigure!