Anunt Diamant Protege Parol

Protege Parol Timisoara si-a inceput activitatea in 1999, fiind astazi unul dintre cei mai importanti distribuitori de accesorii si materiale pentru mobilier si tapiterie din tara, destinate mobilierului si industriei mobilei.
https://www.protege.ro

Aducem caldura in casa ta - istoria unui semineu

Aducem caldura in casa ta - istoria unui semineu

Detalii

Categorie
Stiri constructii
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
2437

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Semineul pe care il construim astazi poate fi catalogat drept o structura architecturala avand ca rol primordial incalzirea unui spatiu inchis, cu rol secundar decorativ. Se poate opta foarte simplu pentru seminee la comanda, lucru foarte usor de facut in zilele noastre.

Semineul, la mod general, vorbind, este alimentat cu diversi combustibili, de la traditionalul lemn la brichete de carbune, gaz metan, motorina sau materiale neconventionale. De la stricta necesitate la obiect de lux, semineul are si secretele lui functionale adeseori fascinante, intotdeauna bine de stiut pentru deplina si buna sa intrebuintare.

Stramosul semineelor de azi a fost o simpla constructie din piatra asezata de obicei in mijlocul incaperii. Fumul era evacuat printr-o gaura din tavan, dar raspandindu-se adeseori si la interior. In jurul focului se adunau membrii familiei pentru a se incalzi dar si pentru a praji bucatile de vanat. Mult mai tarziu, omul a perfectionat acest instrument vital, a invatat sa starneasca ori sa domoleasca focul, sa canalizeze fumul si sa conserve caldura pentru perioade de timp mai indelungate. Ce stim azi cu certitudine este faptul ca abia in 1678 Printul Ruppert a inventat sistemul de aer care ventileaza semineul, aducand o imbunatatire evidenta a arderii. Dupa 1700, Ben Franklin a construit prima camera de convectie, ceea ce a marit eficienta calorica si a condus la economisirea cantitatii de lemne consumate. Tot el a realizat si prima instalatie care pompa aer proaspat la baza focului si coloana care dirija aerul cald. Catre sfarsitul aceluiasi secol Count Rumford a creat prima gura de semineu mai inalta, asezata pe o fundatie, precum si dirijarea fumului pe un horn, dincolo de acoperisul casei.

Orice semineu trebuie sa aiba o fundatie, un focar, o deschidere, un cenusar, o gura de tiraj, o camera sau o coloana de fum. La toate acestea trebuie adaugate si izolarile speciale, forma si dimensiunea capacului, placarile si ornamentele exterioare, ustensilele specifice si veti avea cam tot ceea ce va trebuie. Ca si recomandare puteti vizualiza Seminee Stoica, unde aveti posibilitatea de a alege cum sa fie smineul dorit, raportat la gusturile si bugetul detinut. In principiu exista trei grupe mari in care putem clasifica smineele: prima face referire la semineele zidite din caramida sau piatra naturala, a doua la cele din beton armat iar cea de-a treia la semineele prefabricate, cu carcasa metalica. Esential este insa principiul de functionare, care este identic: aerul rece intrat pe la baza semineului este incalzit si transferat catre camera in timp ce fumul si scanteile sunt evacuate pe horn.

Instalatii moderne si relativ sofisticate pot dirija aerul cald pe un sistem de tuburi special calibrate pentru a incalzi si spatii adiacente celui in care e instalat semineul. Puterea calorica a unui semineu si performantele sale sunt in directa legatura cu sistemul constructiv, dar si cu tipul de combustibil utilizat, ele supunandu-se si criteriilor estetice (dimensiune, forma, finisaje exterioare).

O mare gama de accesorii insotesc, de obicei, un semineu bine dotat, acestea variind in functie de zona geografica unde au fost inventate si de perioadele istorice specifice. Unele accesorii (clesti, farase, gratare protective, foale, perii pentru cenusa, paravane), adevarate opere de arta utilitara, au intrat in colectii particulare si sunt pretuite pentru valoarea lor decorativa. In prezent, si in magazinele online exista o gama larga de sobe, focare seminee, termofocare si accesorii de tot felul care va stau la dispozitie pentru a alege varianta de semineu care sa satisfaca atat gusturile si bugetul avut si care sa se potriveasca in acelasi timp si cu decorul casei dumneavoastra.

Detalii despre seminee aici: semineecluj.com

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Este un site care doreste sa promoveze firmele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel. Oferim publicitate on-line si SEO.
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/