Mapei
 
Cum se pune faianta
 

Una dintre sarcinile fundamentale in amenajarea locuintei este punerea faiantei. Chiar daca de obicei marea majoritate apeleaza la seviciile unui profesionist, cei care vor sa economisesca pot incerca sa puna ei insisi faianta in casa.Pentru acest lucru va vom prezenta in continuare cateva sfaturi si cativa pasi de urmat. Este o provocare complicata, dar care ne da mari satisfactii cand vine momentul final.


UNELTE NECESARE:


- o masina de taiat faianta


- un cleste papagal (cleste pt faianta)


- un boloboc


- un ciocan de cauciuc


- spatula zimtata


- o mistrie


- o drisca


- pistol de silico


- protectii


- snur


PREGATIREA PERETILOR:


Inainte de toate trebuie sa pregatim peretii. Daca au fost deja zugraviti, trebuie degresati. Apoi egalam si sa acoperim gaurile si fisurile cu chit si dupa ce s-a uscat dam cu smirglul ca sa lasam peretele fin si fara resturi .


CUM PUNEM FAIANTA:


Incepem trasand cu sfoara o linie verticala in mijlocul peretelui. Un trebuie sa incepem niciodata sa punem faianta dintr-un colt, deoarece colturile un formeaza de obicei unchiuri drepte. In colturi punem intotdeauna bucati de faianta deja taiata ( ce ramane cand taiem placile ) deoarece e un loc putin vizibil.


Pentru a imparti bine faianta, intai trebuie sa desenam un plan, sa calculam bine cam cate bucati folosim, cate taiem si sa prevedem o asezare simetrica a acestora. De asemenea trebuie sa decidem ce distanta lasam intre placi. Aceasta poate sa fie intre 2 mm si 5 mm si chiar de 8 mm in cazul placilor de faianta de 15x15. Pentru a lipi placile de faianta, in momentul actual cel mai des folosit e adezivul impermeabil. Acesta se aplica pe orizontal cu spatula zimtata .


Prima placa de faianta se pune in partea inferioara a peretelui si snur, sprijinita pe o bordura de lemn. In spatiile dintre placile de faianta se pun niste piese de plastic pt a mentine distanta dorita


Pe masura ce lipim placile de faianta , punem si píesele de plastic pt a mentine distanta si din cand in cand masuram cu bolobocul sa fie puse tóate in aceeasi linie. Daca cumva observam ca una este mai iesita decat cealalta ii dam cateva lovituri usoare cu ciocanul de cauciuc pt a nivela.


FINISAJUL


Pentru a taia o placa de faianta masuram dimensiunea necesara, marcam cu un creion si taiem cu masina de faianta. Daca aven nevoie sa gaurim o placa de faianta pentru a o pune intr.-un lo cunde avem o teava, marcam dimensiunea necesara cu un creion si facem gauri succesive cu bormasina (usor si fara percutor). Ca sa desprindem partea dorita, lovim usor, apoi pilim marginile sa le egalam.


Odata ce am terminat de pus faianta o lasam sa se usuce(apox 24 ore), aplicam rosturile. Acestea pot fi albe sau colorate. Se aplica cu o mistrie de cauciuc sau chiar si cu degetul. Cand incepe sa se usuce se curata cu o carpa sau un burete umed.


In locurile unde faianta se uneste cu ghiuveta, cada etc se aplica silicon si se finalizeaza cu degetul inmuiat in apa cu sapun.


tags: cum se pune faianta


 


 

Comentarii (0)

Neautentificat!

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii!
 
 
 
Mesterul casei - alte articole
Cum plantam un copac
Tehnologia ne-a acaparat viata. Poloarea a ajuns la cote alarmante, iar defisarile necontrolate au facut ca aerul cel respiram sa fie tot mai poluat. Mesterul casei ne da sfaturi despre cum sa plantam un copac.

Cum se monteaza burlanele
Este momentul sa redevi Mesterul casei. Acum iti revine responsabilitatea sa montezi burlanul pe exteriorul imobilului. Cum se monteaza un burlan? Urmeaza sfaturile noastre pentru o reusita de succes!

Sfaturi practice pentru intretinerea micilor terase
Este incantator sa vezi flori colorate si sa le simti mirosul parfumat. Din acest motiv multi dintre noi incercam sa ne amenajam la bloc/casa o terasa/balcon cu plante, pt. al transforma in locul nostru de relaxare. Mesterul casei va ofera sfaturi utile.

Propria ta gradina suspendata
Chiar daca nu beneficiem de un spatiu generos pt. gradina, nu inseamna ca nu se poate sa avem una cocheta si plina de flori. Mesterul casei va propune o gradina suspendata!

De ce sa curatam cosurile de fum?
Deoarece cosul de evacuare a gazelor de ardere face parte integranta din instalatia de utilizare a gazelor naturale, curatarea lui trebuie efectuata de persoane care au cunostinte tehnice si au urmat niste cursuri de specializare in domeniu.